Program akcí

Program akcí

Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA 2. den

16
březen
Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA 2. den

Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA 2. den

Pá | 17.30
Kino Vlast

Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA je celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech. Filmy o dobrodružství. O cestě, kamarádství a překonávání všech možných přírodních překážek všemi způsoby. Někdy s notnou dávkou adrenalinu, jindy s pílí a neutuchající houževnatostí.


16. 3. 17.30 1. FILMOVÝ BLOK

Oddaný /8 min./

Oddaný

Více než 70% povrchu země je pokryto vodou. Není divu, že nás láká se podívat pod vodu. Někomu stačí obrázky, někomu plavecké brýle, ale někoho to táhne dál. Jacques de Vos je podmořským fotografem, který tráví většinu času freedivingem s kosatkami.

Back to Heights /15 min./

Back to Heights

Anička si při skalním přeskoku poranila kolena a následovala nedobrovolná pauza v tréninku. Začínat znovu je těžké fyzicky i psychicky a první kroky na slackline po úrazu bolí. Proto vyráží do Maroka hledat zapomenutou odvahu a balanc. Film o hledání rovnováhy tam nahoře i v životě.

Nefritové vody /26 min./

Nefritové vody

Kathmandu Coast to Coast je jedním z nejstarších multisportovních závodů na světě. Už od roku 1983 se sportovci vydávají na trať, která měří 244km a spojuje východní a západní pobřeží jižního ostrova Nového Zélandu. Ve startovním poli jsou i dvě ženy - Hollie a Robyn. Každá má jinou motivaci.

16. 3. 19.00 2. FILMOVÝ BLOK

DugOut /53 min./

DugOut

Na vodu radši na Vltavu nebo na Sázavu? A nebo třeba Amazonku? Dva dlouholetí kamarádi - Benjamin Sadd a James Trundle - se rozhodli pro tu třetí možnost. A to pěkně od základů. Vydali se do nitra ekvádorské džungle a s pomocí domorodých indiánů si vyrobili vlastní loď.

Oči Boha /31 min./

Oči Boha

Na hranicích Číny a Kyrgyzstánu, ve stínu sedmitisícových vrcholů, se hlubokými kaňony valí řeka Saryjaz. Řeka, která láká ty nejlepší kajakáře už od 30.let minulého století. Dobrodruhy, sportovce a blázny, kteří mají odvahu vystavit se tak silnému proudu, tak blízko skal, aby se na konci své cesty podívali do očí boha.


Teória šťastia /36 min./

Teória šťastia

Bývalý lezec Ľubo Rybanský se po letech vrací do Vtáčniku. V 70. letech tu s kamarádem Rudou Pravdou trávili všechen svůj čas a stavěli nové cesty. A mladý lezec Peter Kuric se zde zrovna chystá lézt ľubovu legendární cestu Dračí kout, první vylezenou cestu v oblasti. Poetický filmový příběh o kontrastu generací.

EXPEDIČNÍ KAMERA 2018


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.