Program akcí

Program akcí

Hrůza v českém filmovém plakátu

14
září
Hrůza v českém filmovém plakátu

Hrůza v českém filmovém plakátu

Pá | 17.00

Výstava je volnou součástí dnes již rozebrané publikace Černý bod, historie hororu v českých zemích od filmového historika a publicisty Martina Jirouška. Výstava Hrůza v českém filmovém plakátu netradičním způsobem dokazuje přítomnost poetiky hororu v domácím prostředí. Český plakát patří z výtvarného hlediska v době totalitní éry (cca 1950-1989) ke špičkovým záležitostem světového ohlasu. Uvidíme plakáty klasických a notoricky známých titulů jako jsou Ptáci/Psycho, Panna a netvor, Vlčí bouda nebo Upír z Feratu či komediální odnož hororu v nezapomenutelném stylu hrůzné grotesky a parodie ala Tajemství hradu v Karpatech nebo Ples upírů. Jedinečné výtvarné hrůzy realizovali výtvarníci Zdeněk Ziegler, Kája Saudek, Teodor Pištěk a mnoho dalších.


V průběhu výstavy 11. 9. 2018 v 19:00 proběhne promítání filmu Tajemný hrad v Karpatech s úvodem autora výstavy Martinem Jirouškem.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.