Program akcí

Program akcí

Sweetsen fest 018 - 15. Ročník

21
červen
Sweetsen fest 018 - 15. Ročník

Sweetsen fest 018 - 15. Ročník

Čt | 10.00
AREÁL SLEZANU, bývala tkalcovna, Těšínská ulice

KULTURAFM stage 


Symfonický orchestr F≈M & Soubor lidových písní a tanců Ostravica

Poetické pásmo F≈M literátů


Kromě pondělího programu uvedeme ve čtvrtek na Těšínské koncert SOFM, který si letos připravil speciální program s folklorním souborem Ostravica. Industriální prostory textilky zaplní kromě hudebníků a tanečníků také frýdecko-místečtí literáti. Po hudebním programu představí svou tvorbu v poetickém pásmu. 

Klára Bajerová

Klára Bajerová, narozená ve Frýdku-Místku léta Páně 1994, nyní žijící a studující v Praze. Své básně a povídky bohužel nepíše do šuplíku, ale na blog, a své písně nehraje v odhlučněných místnostech, ale na youtubu. Příležitostně vášnivý birdwatcher a grammar nazi. První žena, co ví, co chce, ale neví, co chce po ní svět.

Radana Šatánková

Novinářka, ve větší míře však kulturní publicistka, básnířka, prozaička, literární porotkyně a fotografka. Publikuje a autorsky veřejně vystupuje od patnácti let. Dosud vydala šest samostatných básnických sbírek. Za poezii sklidila i řadu ocenění.

Nela Chamrádová

Nemám nikdy dost! Žiju život pro radost. Vím kdo jsem - co mám ráda - a co zas ne a tak prožívám ten čas naplno, jak to jenom jde.

Petr Benke - NEKLAN

Hukvaldský básník a prozaik Petr Benke alias Neklan je autorem prozatím čtrnácti knih, další dvě, sbírka poesie a soubor povídek, mu vyjdou letos. V punkové subkultuře vešel ve známost coby zakladatel a výhradní textař kapely Aqva Silentia, organizátor osmi ročníků hudebního festivalu a zhruba stovky klubových koncertů a též jako provozovatel rockového klubu ve Frýdlantě nad Ostravicí.

Luboš Majzlík

Luboš Majzlík je vedoucí manželské a rodinné poradny. Je také básník, prozaik, moderátor a pořadatel kulturních akcí. Mimo jiné spravuje svůj literární web www.lumir5.webnode.cz. Představí průřez svojí básnickou ale i prozaickou tvorbou. Na úvod má ale připravené své vlastní rýmované minipředstavení.

Hubert Ličman

Renesanční člověk. Anebo také indigové dítě. Vyberte si. Pilot, hudebník, básník, prozaik, malíř, ale taky adrenalinový sportovec. Hlavní profesí informatik. V minulosti dvě básnické sbírky. Dnes již nepublikuje. Říká, že není důležité poezii vkládat do knih. Poezií se musí žít. A to nepochybně dělá.

Dále se představí Filip Šimeček a Valerie Klosová.

Čtvrtek 21.června


17:00 – 18:00 Prezentace architektonických záměrů na území města Frýdek-Místek
18:00 – 20:00 Symfonický orchestr Frýdek-Místek & SLPT Ostravica – Ladí…neladí

20:00 – 21:30 Poetické pásmo frýdecko-místeckých literátů – Klára Bajerová, Radana Šatánková, Nela Chamrádová, Petr Benke, Filip Šimeček, Luboš Majzlík, Valérie Klosová, Hubert Ličman

A ve čtvrtek nás čeká další z novinek!

DANCE STAGE v Parku pod Zámkem

Čtvrtek 21. června 2018

14:00 – 14:30 Gymnastika
14:30 – 15:00 TS Aktiv
15:00 – 15:30 Dancepoint
15:30 – 16:00 Funky Beat
16:00 – 17:00 Battly pro veřejnost o ceny
17:00 – 18:30 Hlavní Show a taneční hosté
18:30 – 19:30 Šuba Duba Band

Doprovodný program: taneční dílny, Pole Dance, Body Paint, dětské atrakce

Sweetsen fest 2018 Olešná / park Pod zámkem / areál TJ Slezan / textilka Slezan, ul. Těšínská / hospůdka U Arnošta

15 let, 10 scén, 5 dnů, 3 Andělé a 1 přehrada!

Více na www.sweetsen.cz

 sweetsen fest 2018-logo4


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.