Program akcí

Program akcí

Vnitřní pnutí

12
duben
Vnitřní pnutí

Vnitřní pnutí

Čt | 07.00
Národní dům


Vernisáž Pá 6. 4.   18.00 

 

Výstava obrazů MgA. Jiřího Zavřela absolventa Fakulty umění Ostravské univerzity, je průřezem jeho tvorby za posledních pět let. Autor se zabývá materiálností a charakterem pozemské hmoty jako takové, na jeho obrazech nenajdete statický obraz, ne však ve smyslu opticky kmitající plochy obrazu, ale v rámci motivu a obsahu. Autor se domnívá, že vše pozemské chce být v pohybu a že tento pohyb je život, pohyb jako přeměna, zkáza, destrukce. Tento fenomén ho jakýmsi způsobem fascinuje, a hledá v přírodě i v médiích jeho hybatele. Jakákoli věc, zdánlivě držící si svůj tvar či charakter po staletí, může být v mžiku přeměněna v něco úplně jiného, a to nejen díky vnějším vlivům ale také ze samé podstaty sebe být součástí změny. Básnicky řečeno: kámen by chtěl být peřím a naopak.

Popud autora takové obrazy malovat vychází z jeho neutuchající touhy po eskapismu a touhy objevit to vnitřní, donutit diváka přemýšlet o tom, že svět, který ho obklopuje, revoltuje proti klidu, nehybnosti a minulosti, přemýšlet o tom, že upínat se k němu nemá smysl, že je lepší s ním v těchto změnách s ním koexistovat.

http://jirizavrelpainter.blogspot.cz/p/2015.html


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.