Program akcí

Program akcí

Vzpomínka na Bohuslava Martinů - př. sk. KPH

16
duben
Vzpomínka na Bohuslava Martinů - př. sk. KPH

Vzpomínka na Bohuslava Martinů - př. sk. KPH

Po | 19.00
Národní dům

V loňském roce oslavilo duo klavíristky Jitky Čechové a violoncellisty Jana Páleníčka dvacetileté jubileum.

Jejich vrcholné umění bylo v uplynulých letech oceněno mnoha prestižními hodnoceními odborné kritiky české i zahraniční. Na interpretaci pozoruhodné umělecké dvojice je vyzdvihováno absolutní hudební splynutí duší, emocionální náboj, hluboká expresivita projevu. Z bohaté studnice repertoáru dua můžete vybírat skladby, které byly v jejich interpretaci mnohokrát vyzdviženy na nahrávkách – Beethovenovy sonáty, Brahmsovy sonáty, Rachmaninova sonáta, Martinů sonáty a řada dalších drobnějších kompozic z pera romantických a novodobějších skladatelů. Večery jsou zpestřeny průvodním slovem umělců, přibližujícím vznik děl a osobní pohled interpreta.

Jan Páleníček - violoncello

Přední český sólista a komorní hráč, nositel velké rodinné hudební tradice, které vdechnul život klavírista a hudební skladatel Josef Páleníček, zakladatel Smetanova tria.

Jitka Čechová - klavír

Jako sólistka je velmi vysoko ceněna kritikou v mnoha evropských zemích a také v zámoří, kde spolupracuje s významnými orchestry (Symfonický orchestr FOK, Symfonický orchestr SWR, Jihoněmecká filharmonie Konstanz, Bamberští symfonikové, Pražská komorní filharmonie, Mnichovští symfonikové) a vystupuje se sólovými a komorními programy. Je laureátkou řady cen z mezinárodních soutěží. 


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.