Program akcí

Program akcí

Šakalí léta | Těšínské divadlo, Česká scéna

09
červen
Šakalí léta | Těšínské divadlo, Česká scéna

Šakalí léta | Těšínské divadlo, Česká scéna

Čt | 18.30

Muzikál Šakalí léta zachycuje zcela osobitým způsobem život mladých lidí na sklonku padesátých let. Do tehdejší pražské všednodennosti přichází Bejby, „chuligán odjinud“. Je barevný, svěží, svérázný a osobitý a vnáší rytmus rock-and-rollu do pevně zakotveného maloměstského života.
Příběh o dospívání a konfrontaci s autoritou, příběh o hudbě, o svobodě, o dětských snech, o fantazii, příběh o životě lidí v tehdejší době, o síle a slabosti charakteru, o lásce a žárlivosti. 
Námětem pro známé filmové zpracování Jana Hřebejka a Petra Jarchovského (1993) se stala stejnojmenná povídka Petra Šabacha z knihy Jak potopit Austrálii. A stejně jako ve filmu nebudou ani v našem nastudování chybět písně Ivana Hlase, z nichž se některé staly hity, např. Jednou mi fotr povídá nebo Na kolena


Režie: Peter Gábor
Hrají: Tomasz Władysław Przybyla, Denis Kuboň, Bára Vidomská, Zdeněk Klusák, Tomáš Hába, Jolana Ferencová, Petr Sutorý, Lenka Waclawiecová, Jiří Krupica, Ondřej Frydrych, Vítězslav Kryške, Miloslav Čížek, Šárka Hrabalová, Miroslav Liška, Adéla Krulikovská, Dominik Grácz, Kryštof Malec, Gabriela Klusáková a další

110 minut s přestávkou
Vstupné: 200 Kč na místě

www.tdivadlo.cz/hra/sakali-leta


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.