Aktuality

Novinky z kulturního dění

Festival Odpoutaná scéna začíná již zítra

Festival Odpoutaná scéna začíná již zítra

Stř 25.srpen 2021

Tři dny nabité divadelními zážitky, a také dalším doprovodným programem, o který se postarají improvizátoři, slameři, performeři a také zavedené místní divadelní spolky. To vše nabídne na sklonku letních prázdnin divadelní festival Odpoutaná scéna, který se již tradičně koná na několika místech ve Frýdku Místku. Na své si přijdou příznivci klasické činoherní scény, i ti, kteří mají rádi hravou improvizaci či touží po alternativách, jakou je strhující a nespoutaná akrobacie. Pro dětské publikum jsou připraveny dvě odpolední produkce divadelních pohádek.

O parádní zážitek se hned na úvod festivalu postará parkourista Lubo Baum se skupinou Improve Yourself. Parkour není extrémní sport a ani se nedá poměřit s jinými sportovními aktivitami. Je to spíše umění nebo disciplína a k pohybu využívá i akrobatických prvků. Vystoupení PARKOUR zóny se koná ve čtvrtek 26. srpna od 17.00 ve Faunaparku. Po atraktivní podívané následuje workshop.

Ve Faunaparku, a vůbec poprvé ve Frýdku-Místku, se představí populární divadelní spolek performerů a akrobatů Losers Cirgue Company. Ve čtvrtek 26. 8. po setmění pobaví svou novou inscenací Konkurz, do které cíleně zapojí i své diváky.

V tentýž den od 17.30 vystoupí se svým pásmem Divadlo nadšených amatérů ve svém domovském klubu DNA. Na programu jsou jednoaktové hry v režii Luďka Lednického - Čaj s citrónem, Kukura a hravě ironická hra Coco.

V pátek 27. 8. začíná festivalový program Vodnickou pohádkou divadla V batohu, která se uskuteční od 16.00 na pódiu v zahradě Národního domu.

Pokud máte rádi improvizaci, nenechte si ujít vystoupení frýdecko-místeckého improvizovaného divadla FrMol, které vás vtáhne do víru divadelní improvizace, kde témata jednotlivých scén určují sami diváci. Nic není připraveno, cokoli se stane, vzniká přímo na jevišti. Představení začíná v 19.00 v zahradě Národního domu.

V duchu improvizace se na stejném místě od 21.00 koná Slam Poetry Show neboli poezie naživo. V moderní improvizační disciplíně vystoupí Ondra Hrabal, mistr České republiky z roku 2018, Jura Juráň, vicemistr Česka a do třetice Martin Schwitzer.

Programovou sérii v zahradě Národního domu zakončí v pátek ve 23.00 autentická country performance dřevního folku – Kujóni.

Ještě týž večer je na programu Nové scény Vlast divadelní představení K-PAX, Svět podle Prota. Komorně laděný příběh o záhadné bytosti, mimozemšťanu z idylické planety K-PAX, vznikl podle předlohy amerického spisovatele Gene Brewera.

Třetí den festivalu začne od 16.00 v divadle Čtyřlístek, kam pozveme diváky na pohádku Divadelního spolku KuKo O líných strašidlech.

Velkolepým programovým vstupem, který je zároveň třešničkou na dortu, bude přestavení Žižkovského divadla Járy Cimrmana „Hospoda Na mýtince“. Představení v režii Ladislava Smoljaka se koná v secesním sále Národního domu od 19.00.

 Festival Odpoutaná scéna zakončí od 21.30 v zahradě Národního domu Afterparty.

Vstupenky jsou v prodeji online na www.kulturafm.cz, na pobočkách Turistického informačního centra F≈M a v hale Polárka. Vstupenky lze zakoupit pouze na jednotlivá představení, aktuální informace k akci budou na Facebookové a Instagramové události Odpoutané scény, na webu Kultura F≈M a u našeho personálu na místě. Vyhrazujeme si právo na změnu programu.

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

web zadní strana

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.