Aktuality

Novinky z kulturního dění

Novoroční koncert světového formátu

Novoroční koncert světového formátu

Stř 04.leden 2023

KulturaFM připravila na začátek nového roku vskutku světové vystoupení. Až z Los Angeles do Národního domu ve Frýdku-Místku zavítal klavírní virtuos Tomáš Kačo, aby zde odehrál novoroční koncert, kterým byla zahájena také nová sezóna předplatného Kruh přátel hudby.

Tomáš Kačo je rodilý Moravák pocházející z Nového Jičína. Z početné romské rodiny, kde se hrálo na bazarové piano, se vypracoval přes prestižní bostonskou hudební školu Berklee až na pódia předních světových koncertních sálů, kde se hraje na ty nejlepší klavíry. A právě v úterý 3. ledna mělo tu čest potěšit příznivce dobré hudby postarší křídlo značky Petrof. Tomáš Kačo se věnuje zejména klavírní improvizaci. Návštěvníci novoročního koncertu si mohli vyslechnout nejen autorské skladby, ale i variace na známé hity od Johna Lennona, Bee Gees a došlo i na evergreeny ze zpěvníku Já, písnička, Stánky či Holubí dům. Koncert uvedl primátor Petr Korč s tím, že by si přál více takových jedinečných novoročních koncertů. Tomáš Kačo do České republiky jezdí velice zřídka a koncerty na Moravě jsou úplně vzácné. Večer byl navíc významný tím, že Tomáš ten den slavil své 36. narozeniny, takže zaplněný sál Národního domu byl pro něj opravdu pěkným dárkem. Frýdecko-místecké publikum tak mohlo zažít koncert podobného formátu, jako před několika lety návštěvníci vyprodané newyorské Carneggie Hall.

Pro milovníky vážné hudby je stále v prodeji další předplatitelský cyklus – Komorní koncerty. A v únoru se mohou frýdecko-místečtí těšit na další tuzemskou hvězdu světového formátu – operního pěvce Štefana Margitu, který vystoupí se svým novým šansonovým recitálem.

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.