Program akcí

září
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 31 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1 2 3 4 5 6

Program akcí

DĚTSKÁ ODPOUTANÁ SCÉNA

07
září
DĚTSKÁ ODPOUTANÁ SCÉNA

DĚTSKÁ ODPOUTANÁ SCÉNA

So | 14.00
Sady Bedřicha Smetany, Místek

ODPOUTANÁ SCÉNA | divadelní festival

Sobotní odpoledne se svými nejmenšími si užijete opravdu dosyta. Připravena je spousta radovánek pod širým nebem.


PROGRAM KE STAŽENÍ


14.00-17.00 | Dřevěná dílna Báry Hubené s herními objekty, např. velkou kuličkovou dráhou

Bára Hubená je loutkářka, hračkářka, scénická výtvarnice.Po studiu na Střední uměleckoprůmyslové škole, obor hračka, a na Divadelní akademii múzického umění, Katedra alternativního a loutkového divadla, byla osm let scénografkou Dejvického divadla. Loutkové výpravy vytvořila také pro Naivní divadlo Liberec, Loutkové divadlo Alfa, Říši loutek, Buchty a loutky, Hafan studio nebo Bratislavské bábkové divadlo. 20 let vyrábí dekorace a loutky pro divadelní spolek LokVar . Od roku 2006 vede pravidelné kurzy Dřevěné dílny pro děti. S veřejností vyrábí hračky a loutky ze dřeva na festivalu Loutkářská Chrudim, Ejhle loutka, Aréna bratří formanů, Hrnčířské trhy Beroun a Kampa, Folkové prázdniny….
Chcete si vyrobit loutku nebo hračku ze dřeva? Přijďte do Dřevěné dílny, vyvrtejte do dřeva díru, zatlučte hřebíky, přilepte látku a odneste si domů marionetu, kytaru, foťák, ptáčka, rybičku, nebo odplujte na vlastnoručně vyrobené lodičce a staňte se součástí ….divadelního festivalu
Dílnu vede výtvarnice a scénografka Bára Hubená, věk účastníků tvořivé dílny je neomezen....
Bára Hubená je dcerou manželů Lhotákových, s jejichž vodními hračkami jste měli možnost si pohrát na loňském ročníku Odpoutané scény.



14.00 | MINIATURY - Musaši Entertainment Company

Miniaturní loutková představení v podání pražského alternativního divadla... pro kolemjdoucí, pro malé i velké... divadlo, které přijde za vámi.



14.45 | O JENÍČKOVI A MAŘENCE - Těšínské divadlo Bajka

Loutkové představení inspirována pohádkou bratří Grimmů.
Doma je nuda, tak proč se nevydat do lesa. Jenda si jako správný skaut ví se vším rady, ale bez starší ségry Marie by to nebyl ten správný zážitek. Les je totiž tajuplný a plný překvapení. Co když na ně v lese někdo nastraží past? A co když bude vonět po perníku?
Pro děti od 3 let.



15.45 | PÍSKOMIL SE VRACÍ | Dovádivý koncert pro rodiny s dětmi

Kapela PÍSKOMIL SE VRACÍ se věnuje koncertní dětské tvorbě a tvoří mezigenerační zábavu, při které se baví nejen děti, ale i rodiče. Při jejich akčním koncertu si užijete vtipné a originální texty, našlápnuté písničky, barevné kostýmy a skvělou práci s dětským publikem. Tato velmi současná muzika prezentovaná ostřílenými a zkušenými hudebníky (dříve byli součástí projektu Kašpárek v rohlíku) si od roku 2012 získala řadu fanoušků. Aktuálně vydala album Hotovoo.
Jejich písničky hraje například Český rozhlas a klipy můžete vidět na YouTube. Skupina odehraje ročně přes 100 koncertů po celé ČR a to i na velkých festivalových pódiích (Colours of Ostrava, United Islands of Prague, Vysočina Fest, Benátská noc, Mezi ploty), což potvrzuje, že s kvalitní tvorbou pro děti si kapela získala stabilní místo na české hudební scéně. Vhodné pro děti od 5 do 13 let.
www.piskomilsevraci.cz



Další představení festivalu vhodná pro děti:

FABULA SYLVESTRIS (7. 9. od 17.00 ve Vlasti)

TEACROBAT (8. 9. od 19.30 v šapitó v Sokolíku)


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

kFM24-09-plakat-Nahled

Stáhnout

Kulturní program

kFM24-09-web

Stáhnout

Kino Vlast

Snímek obrazovky 2024-08-28 104928

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.