Program akcí

září
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 31 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1 2 3 4 5 6

Program akcí

O cirkulární módě s Adélou Píchovou | Swap a beseda

25
červen
O cirkulární módě s Adélou Píchovou | Swap a beseda

O cirkulární módě s Adélou Píchovou | Swap a beseda

Út | 16.00
Palouk, Palackého 133

Doprovodný program k výstavě ZUŠ

Swap, neboli volná výměna věcí, je výměnný bazar bez peněz. Jeho hlavní myšlenkou je podělit se o věci, které už nevyužijeme a můžou udělat radost někomu jinému. Zároveň tak předcházíme zbytečnému nakupování nových a nových věcí, lokální výměna je šetrná, ekologická a udržitelná. A co je nejlepší, přijít swapovat může každý, bez ohledu na to jestli něco přinesete nebo si něco odnesete, důležité je hlavně to, aby nepotřebné věci našly nové majitele.

17:00 / O cirkulární módě

Během besedy se s Adélou Píchovou ponoříme do světa udržitelné módy. Zajímá vás jaký je rozdíl mezi tradičním módním průmyslem a cirkulární módou? Chtěli byste se dozvědět, jak jako jednotlivci a společnost můžeme přispět k řešení problémů spojených s nadprodukcí textilního průmyslu? Pokud ano, těšíme se na vás na Palouku! A jestli už o cirkulární módě víte, přijďte se s námi podělit a dozvědět se více. 

Adéla Píchová je absolventkou Univerzity Palackého v Olomouci. Pracovala jako lektorka globálního rozvojového vzdělávání, pořádala Dizajntrhy pro nezávislé tvůrce a založila Centrum cirkulární módy v Ostravě. Nyní pracuje v Moravskoslezském inovačním centru, vede startupový tým a zastřešuje projekty jako CEE Startup Network, EnviBooster akcelerační program, Lab Zero nebo DEMOLA.

Pravidla našeho swapu:

Přineste a odneste si jen tolik, kolik sami unesete. / Swapujeme oblečení, obuv a doplňky pro děti i dospělé, květiny vítány. / Přineste prosím jen čisté a funkční věci, jen takové, které byste třeba darovali i svým kamarádům. / Co nevyměníme nebo nedarujeme si zase odneseme.

Swap je zábava a na Palouku je to náš první, proto prosím nezapomínejme, že je důležité mít z výměny radost a odejít s dobrým pocitem. Buďme k sobě ohleduplní a tolerantní.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

kFM24-09-plakat-Nahled

Stáhnout

Kulturní program

kFM24-09-web

Stáhnout

Předplatné

Předplatné podzim 2024 titulka

Stáhnout

Kino Vlast

web Titulka Amerikánka

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.