Program akcí

Program akcí

Obraz / př. sk. Ostravská divadla

07
únor
Obraz / př. sk. Ostravská divadla

Obraz / př. sk. Ostravská divadla

St | 19.00
Kino Vlast

Komorní scéna Aréna

Autor: Yasmina Reza

Režie: Vojtěch Štěpánek

Dlouholetým přátelstvím tří čtyřicátníků otřese moment, kdy si jeden z nich pořídí přehnaně drahý obraz – bílé plátno bez rámu. Vzájemné vztahy mužů pak musí projít zkouškou, kdy se při pochybování nad uměleckými kvalitami abstraktního díla odkrývají křivdy minulosti, skrze které vyplouvají na povrch i další motivy, jako je snobismus, pokrytectví, mužská ješitnost, vypočítavost či důvěra jednoho v druhého. Yasmine Reza tak ukazuje, jak velkým zdrojem emocí může být bílá plocha.

Inscenaci režíruje někdejší ředitel Divadla Komedie Vojtěch Štěpánek. Ten nastylizoval ústřední trojici na pomezí ostravského buranství a snobství místních podnikatelských elit. Rozhodně stojí za zmínku, že v Komorní scéně Aréna se podle Divadelních novin hraje "inscenace roku" Slyšení, soubor divadla je dle porotců Cen divadelní kritiky "scénou roku" a že v inscenaci hraje představitel letošního nejlepšího mužského hereckého výkonu, Marek Cisovský.

Účinkují: Marek Cisovský, Albert Čuba a Josef Kaluža


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.