Program akcí

Program akcí

Pivopění — hudební open-air s účastí minipivovarů

03
srpen
Pivopění — hudební open-air s účastí minipivovarů

Pivopění — hudební open-air s účastí minipivovarů

So | 14.00

První srpnová sobota bude ve znamení dobré hudby a piva. Pobavíme se u duchaplné a veselé hudby napříč žánry. Zahrají i místní kapely. V areálu textilky Slezan budou více než dvě desítky malých pivovarů z Moravskoslezského kraje i z krajů sousedních a stánky s kulinářskými pochutinami.

Program

14.30 Buty

Buty jsou česká populární hudební skupina, původně z Ostravy, která vznikla v roce 1986 ze skupin U238 a B komplex. Zakládajícími členy jsou Richard Kroczek a Radek Pastrňák.

V hudbě skupiny Buty se mísí velké množství hudebních stylů (rock, folk, folklor různých etnik, country, jazz, reggae a další) s nápaditými a vtipnými texty.

 buty


16.00 Trochumoc

Před pár lety se dva milovníci hudby z Frýdku-Místku rozhodli založit kapelu. Vystupovali v různých místních klubech a probrnkali se nejen k dalším členům, ale i ke jménům. Skupina se rozrostla ze dvou na pět členů. Říká si Trochumoc, což je nejméně třetí název, který tato kapela vystřídala.

Skupina Trochumoc hraje zásadně své vlastní skladby, jejichž autorem je z velké většiny zpěvák Rosťa Hekera.

trochumoc


17.30 Positive

Positive jsou původem z Frýdku-Místku. Kapela vznikla na začátku roku 2014, hraje Punkrock a hraje ho dobře a nahlas! Skládá se z ex-členů kapel Johny Said the Number, The Snopl a Black and Blue.

positive


19.00 Slepí Křováci

Jen hluchý by tuto "nevidomou" kapelu mohl přehlédnout.  Hudba Slepých Křováků se těžko popisuje, jejich originální průsečík hudební scénou je jen těžko představitelný. Roztančí vás divokou rytmikou, podmaní mysticky znějícími tóny vibrujícího didgeridaa, rozesměje vtipnými texty a rozburácí v srdci rock´n ´rollovými kytarovými riffy.

slepí křováci


20.30 Houpací koně

Houpací koně je hudební rocková skupina pocházející z Ústí nad Labem. Působí nepřetržitě od roku 1991. Skupinu založili Jiří Imlauf a David Šíma (kytary, zpěv – ex- Skleněná cibule), Jan Brambůrek (baskytara, zpěv – ex-Jak jste krásní, Caries), Šimon Holešta (bicí, ex-Invalidní důchod,) a Romana Doležalová (zpěv, ex-Caries). Společně s punkovou kapelou Houba a pop-rockovými UDG patří mezi nejvýraznější představitele ústecké hudební scény.

houpaci kone


22.00 Poletíme?

Skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu. Žádné zvuky nástrojů co neexistují, žádné texty o věcech co se nestaly anebo nikdy nestanou. Jemné a přesto vulgární, přízemní leč nad věcí, smutné přeci veselé, sladké přesto hořké.

poletime 04


23.45 UDG

Kapela UDG vznikla v roce 1998 v Ústí nad Labem. Kapela má za sebou 5 alb, a spoustu pěkných milníku, jako třeba album vydané pod vydavatelstvím sony BMG, nebo ocenění kapely roku v magazínu Žebřík 2009.


udg

Festival podporuje sbírkový program Statutárního města Frýdek-Místek Daruj F≈M.

daruj

Čtěte více o festivalu v aktualitě zde.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.