Program akcí

Program akcí

Dřevo | Živé srdce nábytku

10
červen
Dřevo | Živé srdce nábytku

Dřevo | Živé srdce nábytku

Po | 00.00
Záložna, Palackého 133

Výstava prací dřevařských oborů Střední školy řemesel, F-M, p.o.

Dřevo, srdce a duše nábytku, v sobě skrývá tajemný příběh prastarého spojení s přírodou. Poskytuje přirozenou pevnost a stabilitu, široká škála jedinečných textur a barev přinášejí do všech jeho využití pocit života, síly, tepla a odolnosti. Pokud je řádně spravováno, je obnovitelným zdrojem a může sloužit po mnoho generací.

Od tvrdých dřevin, jako je dub a jasan, po exotická dřeva, jako je teak a mahagon, v sobě každý zpracovaný kus materiálu nese příběh přírody a umění lidských rukou. Jeho jedinečné vlastnosti, jej činí nenahraditelným materiálem pro výrobu nábytku a stavebních konstrukcí. Nové využití starého dřeva nebo recyklace a přepracování starého nábytku je šetrné a má pozitivní vliv na životní prostředí. Dřevo tak pro své široké využití a trvanlivost zůstává nenahraditelným materiálem.

Výstava potrvá od 6. 6. do 26. 6. 2024 a bude zpřístupněna pro veřejnost v otvíracích hodinách Galerie FM, vstup do budovy bývalé Záložny z ulice Palackého.

  • Út – Pá     15.00 – 18.00
  • So            10.00 – 13.00

Všechny školy a skupiny od 10 osob zveme na komentované prohlídky, které budou probíhat po dobu trvání výstavy, každý všední den mimo pondělí 

Střední škola řemesel, Frýdek – Místek, p.o.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

kFM24-10-plakat nahled novy

Stáhnout

Kulturní program

kFM24-10-web

Stáhnout

Předplatné

Předplatné podzim 2024 titulka

Stáhnout

Kino Vlast

Snímek obrazovky 2024-10-09 192855111

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.