Program akcí

Program akcí

De Tempore adventuali aneb O čase adventním

01
prosinec
De Tempore adventuali aneb O čase adventním

De Tempore adventuali aneb O čase adventním

So | 15.00

adventní koncert Folklorního souboru Ondrášek Frýdek –Místek

                    sobota 1. 12. 2018, v 15 a 18 hodin, Nová scéna Vlast Frýdek-Místek

(předprodej vstupenek BIC Frýdek-Místek, www.kulturafm.cz a před začátkem koncertu na místě)

 

Počátek adventu si můžete zpříjemnit návštěvou adventního koncertu Folklorního souboru Ondrášek z Frýdku-Místku, který se koná v sobotu 1. 12. 2018. Krok za krokem budou diváci spolu s tanečníky na pódiu procházet časem adventním počínaje svatým Ondřejem až k narození Ježíška. Na své cestě setkají se známými i dávno zapomenutými zvyky, symboly i písněmi našeho kraje – horalského Lašska. Náladu odlehčí nosaté Lucky i masky mikulášského průvodu. Po štědrém večeru – Viliji – nastane čas koledování a přání štěstí hospodářům a jejich rodinám v nadcházejícím roce.

Folklorní soubor Ondrášek  byl založen v roce 2001. Jsme generačně různorodá skupina, kterou spojuje nejen společné prožívání folkloru, ale především ryzí lidské vztahy. Kráčíme vlastní cestou do nitra regionu, ze kterého jsme vzešli a ve kterém žijeme. Naše tvorba vychází z vnímání světa dětskýma očima. Vše, co z písňového, tanečního i slovesného materiálu divákům přinášíme, vychází z pečlivého studia pramenů i odkazu význačných nositelů tradic našeho kraje. V našem podání můžete ochutnat lidové projevy Lašska a těsně provázané hraniční oblasti Kysuc. Velice si vážíme ocenění, která jsme v průběhu času od folklorní veřejnosti obdrželi. Získali jsme řadu čestných uznání poroty z celostátních kol přehlídek dětských folklorních souborů a titul Laureát MFF Strážnice 2011.

Ondrášek Vánoce 2018 POZVÁNKA


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

web zadní strana

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.